Enigma

Triniteti sipas Marie D. Jones dhe Larry Flaxman

“Në emër të Atit, Birit dhe Shpirtit të Shenjtë …”, pikërisht kështu fillon çdo lutje e një besimtari të krishterë. Koncepti i një Triniteti ose natyra triadike e hyjnores ka qenë pjesë e psikikës sonë për mijëra vjet dhe është shfaqur në tregime, mite, shkrime fetare dhe tekste të shenjta …

Read More »

Occido Lumen – Misteri që po trondit botën

Occido Lumen është një libër i përkthyer në vitin 1667 nga Rabini Avigdo Levy i Parisit, nga një koleksion i pllakateve të argjilës të zbuluar në një shpellë në Malet e Zagros në vitin 1508 në Mesopotami. Pllakatet përfundimisht ranë në duart e një tregtari mëndafshi, i cili udhëtoi me …

Read More »

Hera e Mitologjisë Greke dhe jo vetëm…

Hera, Perëndesha greke e martesës dhe mbretëresha e Olimpit. Hera është Mbretëresha e Perëndive dhe është gruaja dhe motra e ZEUS-it në pantheonin olimpik. Ajo është e njohur si perëndeshë e martesës dhe lindjes. Pavarësisht se ishte perëndeshë e martesës, ajo njihet në mitologji si xheloze dhe hakmarrëse ndaj shumë …

Read More »

Lulja “Skelet”

Lulja “Skelet” është një ndër lulet më të bukura dhe interesante. Në pamje të parë kjo lule është e bardhë dhe shumë normale por cudia më e madhe ndodh kur bie shi… Pikat e shiut i bëjnë petalet transparente dhe nëpër të duken skeletet e petaleve dhe japin një spektakël …

Read More »

ADN-ja e Leonardo Da Vinçit

Disa hulumtues italianë pretendojnë se kanë zbuluar relike të cilat I përkasin Leonardo Da Vinci-t dhe duan që të kryejnë egzaminime në mënyrë që të kuptojnë edhe arsyen e gjenialitetit të tij. Sipas Ancient Origins, Leonardo da Vinçi, i cili vdiq në vitin 1519 në Francë, fillimisht u varros në …

Read More »

Venecia përveçse magjepse mban edhe plot mistere…

Freemasons në Venecia Në mes të shekullit të 18, Venecia ishte një qendër e madhe për Freemasonry. Anëtarët e saj ishin njerëz të famshëm si p.sh.eksploruesi i madh Giacomo Casanova. Vëllazëria Freemasonry ishte aq e pasur dhe e fuqishme saqë u ndërtua një kishë sipas besimit të tyre. Kjo kishë …

Read More »

Bloody Mary apo Mbretëresha e Përgjakur?

“Maria, Maria…” , një përshpërimë e lehtë e kishte zgjuar Maria-n ende pa aguar dita. Maria kishte lindur në Pallatin Placentia në Greenwich, Angli më 18 Shkurt, 1516. Mary ishte vajza më e madhe e dhe e vetmja e mbijetuar e Mbretit Henry VIII dhe Katerina e Aragon-it dhe u …

Read More »

Deti blu apo yje?

Bregdeti i Vaadhoo-së në Maldive ofron një pamje spektakolare në mbrëmje. Sipas një raporti të kohëve të fundit nga Discovery News, thuhet se biologu Jorge Ribas në bazë të studimeve që ka bërë shpjegon se ky ndriçim bio me ngjyra të ndezura është shkaktuar nga një dallgë masive e kuqe, …

Read More »