Kulturë

Pylli misterioz Hoia-Baciu po tejkalon kuriozitetin e historisë së Drakulës

Pylli Hoia-Baciu  eshte një nga pyjet më të famshëm në botë. Ky pyll ndodhet në Rumani, dhe është një ndër vendet me kuriozitetin më të madh për t’u vizituar, për shkak të mistereve që e rrethojnë. Hoia-Baciu njihet si një nga vendet me nivelin më të lartë të aktivitetit paranormal …

Read More »

Misteri i Fshatit të Xhuxhave në Kinë

Fshatrat janë vendi i relaksit për shumë prej nesh. Por ka disa gojëdhëna mbi fshatra të çuditshëm në Kinë. Thuhet se në një fshat të largët , aty ku shumë shkencëtarë dhe ekspertë janë jashtëzakonisht të interesuar për banorët e një fshati që quhet Yangsi, i cili ndodhet në Provincën …

Read More »

Njihuni me Suaden dhe artin e saj

Arti eshte gjeja me e bukur qe i eshte dhuruar njerezimit,për të marrë frymë .Është një kategori njerëzish të cilët e bëjnë dhe frymëzojnë qindëra dhe mijëra të tjerë .Një ndër këta njerëz është edhe Suada Haka.Suda ka mbaruar studimet për arte dega piano ndërkohë këtë vit po bën edhe …

Read More »

Shkenca e konfirmon,meshkujt preferojnë biondet

Shkenca e konfirmon,meshkujt preferojnë biondet.Në fakt kanë kaluar shumë vite kur ikona e bukurisë Marilyn Monroe recitonte në filmin “Meshkujt preferojnë biondet” .Në fakt steriotipi ka mbetur po i njëjti por duket se është konfirmuar edhe nga shkenca.Sipas një studimi në Universitetin e Minnesotë-s të intervistuar 110 meshkuj ata kanë …

Read More »

Ambicja e të rinjëve,dhe ndryshimi që nga 1980-ta

Kërkimet mbi zhvillimin e trupit,e mendjes dhe karrierës ka patur evoluim që nga 1980 deri në ditët e sotme.Sipas një studimi të Unibersitetit St-John University.Studimet kanë treguar një rritje profesionale dhe një ndikim shumë të madh sa i përket gjeneratave në kohë.Janë tre tipe: I pari është ata që janë …

Read More »

Albert Camus

Basically, at the very bottom of life, which seduces us all, there is only absurdity, and more absurdity. And maybe that’s what gives us our joy for living, because the only thing that can defeat absurdity is lucidity.

Read More »

Lao Tzu – Tao Te Ching

Suksesi është po aq i rrezikshëm sa dështimi! Shpresa është po aq e zbrazët sa frika! Cfarë  do të thotë që suksesi është po aq i rrezikshëm sa dështimi? Sido që të hipësh apo të zbresësh shkallët, pozicioni yt ështe i lëkundshëm. Kur ti qëndron me të dyja këmbët në …

Read More »

Si të jemi prindër më të mirë për fëmijët tanë

Psikologët japin alarmin për dëmet që po shkakton teknologjia në marrëdhëniet familjare por edhe në psikologjinë e mënyrën e rritjes së fëmijëve. Pikërisht për këtë arsye psikologët japin disa këshilla se si të kuptojmë më mirë fëmijët tanë. Sipas Freud, fëmijët nxiten fillimisht nga nevoja instiktive dhe egoiste, por gradualisht …

Read More »

Zbulohet dorëshkrimi i Hemingway!

Një tregim deri më tani i panjohur për lexuesit në mbarë botën dhe jo vetëm zbulohet një dorëshkrim i Shkrimtarit të njohur Ernest Hemingway i cili daton që herët kur ky i fundit ishte vetëm 10 vjeç. Tregimi është shkruar me një kaligrafi tejet fëminore në një kuadrat e cila …

Read More »