Deti blu apo yje?

Bregdeti i Vaadhoo-së në Maldive ofron një pamje spektakolare në mbrëmje.

Sipas një raporti të kohëve të fundit nga Discovery News, thuhet se biologu Jorge Ribas në bazë të studimeve që ka bërë shpjegon se ky ndriçim bio me ngjyra të ndezura është shkaktuar nga një dallgë masive e kuqe, si dhe nga lulëzimi i algave, i fitoplanktonit bioluminishent të quajtur Lingulodinium polyedrum.

Kjo dukuri e natyrshme dhe e mrekullueshme vjen si pasojë e një specie të planktonit dinoflagellates e cila lëshon dritë blu ose më saktë një qelizë që ka aftësinë për t’iu përgjigjur sinjaleve elektrike dhe shkëlqim e cila ofron një mekanizëm të mirë për mënyrën se si algat mund të krijojnë ndriçimin e tyre unik nën dritën e yjeve në qiell.

Punoi: Cataleya!

bregdeti-1 bregdeti-2 bregdeti-3 bregdeti-4 bregdeti-5 bregdeti-6 bregdeti-i-ndricuar