Lulet e akullit

Lulet e ftohta formohen në akullin e detit, ku temperaturat janë shumë të ftohta dhe mbizoteron akulli. Lulet e hapura të ujit formohen temperaturat e ujit të cilat arrijë afër 0 ° C . Me formimin dhe rritjen e kripës së akullit shtyhet njëkohësisht përsëri në oqean për shkak të gravitetit si dhe formohen kanale që shtrihen në sipërfaqe.

 

Lulet e akullit mund të rriten gjatë acareve të mëdha përgjatë oqeanit.

Lulet e ftohtit gjenden më së shpeshti në akullin e detit në rajonet polare pasi ndryshimet e mëdha të temperaturës ndërmjet akullit dhe ajrit janë mw të përshtatshme për rritjen. Kur akulli bwhet shumë i trashë, sipërfaqja e sipërme e akullit ulet dhe lulet e ngrica nuk rriten më. Kjo do të thotë që lulet e akullit  zakonisht rriten vetëm në ditët e para të mbulimit të akullit.